Dieren adopteren uit het asiel

Op zoek naar een nieuw huisdier om uw familie mee compleet te maken? Denk dan is aan het dierenasiel. Niet alle dieren in het asiel hebben gedragsproblemen of zijn ziek. Nee, veel dieren zijn in de steek gelaten door hun baasje of zijn verstoten op het moment dat er kinderen kwamen. Dan werd het ineens teveel. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Dierenasiel

Wanneer u op zoek bent een hond of kat dan bent u helemaal op uw plek in het dierenasiel. Dit zijn namelijk de meest voorkomende dieren die worden verstoten door mensen wanneer ze er geen tijd meer voor hebben. U kunt zelf uw eisen van tevoren doorgeven aan medewerkers. Een eis kan bijvoorbeeld zijn dat een dier geen gedragsproblemen mag hebben. Wat wel belangrijk is om te onthouden: elk dier dat in het dierenasiel terecht is gekomen, heeft een voorgeschiedenis. Dit kan leiden tot veel blaffen of geschreeuw. Ook kunnen dieren angstiger zijn dan normaal. Deze angst wordt zichtbaar wanneer u bijvoorbeeld een ruimte verlaat. Het dier is immers bang om verlaten te worden, omdat dat al een keer is gebeurd. Liefde en geduld zijn groot onderdeel van het herstel van een dier. Het voordeel aan een dier uit het asiel is dat zij meestal geen “baby” meer zijn.

Gewond

Bent u niet op zoek naar een nieuw dier, maar heeft u juist een gewond dier gevonden? Neem dan contact op met de dierenambulance.